18 januari 2009

Inredning

Stolen är på plats! Jag handmålade den först med Humbrol 186. Därefter på med ett lager av Gunze H95 Smoke Gray. Sen en avslutande finish med vitt pulver från Tamyia vädringset. Ryggstödet som ska vara i skinn målades med Humbrol 21 blank svart för att sedan vädras med samma vit som till stolen. Sen i med ryggstödet i stolen. Ryggstödet har jag tillverkat själv. Bältena kommer senare, de är dock köpta.

Inredningen i cockpit på originalbyggstasen är mycket sparsam! Därför har jag lagt till bl.a. första förbandssats, där ska bara rödakors-märket på, ett rött brytjärn samt höjdtrimratt. För övrigt kan ni se hu jag skitat ner inredningen lite för att ge en mer realistisk effekt.


Instrumentpanelen har jag torrborstat med silver, vitt och även svart för att tona ner vissa partier. Även målat med gult på ett litet område. Högst upp ser ni den scratchbyggda kamerakontrollen. Har även lagt till en kompass strax nedanför de övriga instrumenten. Det var mycket konstigt att den inte följde med i satsen då det ser ut som om det är förberett för att sätta dit en sådan. Avslutade med att penselmåla satin-lack över panelen. Jag tycker det ger ett mer korrekt intryck av färger med den lacken. Det kom jag underfund om när jag testade det på min J35 cockpit. Den som för övrigt inte är färdigbyggd. Får se när jag tar tag i den.

Avslöjande bilder måste jag säga. Man ser ju alla konstigheter tyvärr! Kanske är bra att fota för att se alla fel som måste rättas till. Jag ser ju massa gjutmärken m.m. på insidan. De kommer nog att få vara där för jag tror inte man ser dem utifrån när kärran är ihopsatt.

Forts. följer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

It looks gooood.... :-)

/Kusinen

Niklas sa...

Snyggt jobbat Mathias, ser riktigt bra ut, speciellt instrumentpanelen! Jag är djupt imponerad, har en känsla av att denna kommer bli riktigt snygg...

Lasse sa...

Supersnyggt... Kommer att bli en liten pärla i ditt vitrinskåp :-)
Ser fram emot att se den "live".