08 februari 2009

Flygkroppen sätts ihop!

Nu så är det mesta av inredningen färdig. Bältena som jag satt i har jag köpt från Rebell Hobby. I förpackningen från Eduard fanns det två valmöjligheter på Sutton-bälten. Efter lite forskning på internet hittade jag vilken typ som satt i MkXIX. Lite pilliga att sätta ihop men de blev bra i slutändan. Ni ser också på bilden att syrgastankar och kameror är på plats.


En sista koll så att jag inte glömt något innan jag satte ihop kroppshalvorna. Dit med propelleraxeln och därefter limma samt ihopsättning. Äntligen! Nu känns det som om det kommer flyta på fint framöver. Det mesta finliret känns som klart.
Bilden nedan visar hur jag börjat att tillverka en liten plastglasbehållare som skall sitta bakom huvudstödet. På den riktiga maskinen så innehöll den en gel som skulle förhindra imbildning på insidan huven. Jag hittade inte någon plaststång i rätt dimension så därför stöpte jag en egen med clearfix. Tillvägagångsättet är precis som att stöpa ljus.


Forts. följer...

2 kommentarer:

Lasse sa...

Imponerad av din noggrannhet och detaljrikedom. Den blir supersnygg...bra jobbat med inredningen. har inte vågat öppna min XIX i 1/72, men jag kommer definitivt att kolla tillbaka på din blogg när det är dags. Full throttle...

Niklas sa...

Det går framåt med stormsteg, ser jag. Kul! Du ska få berätta mer om det där clearfix-tricket nästa gång vi ses, klart intressant! Kroppen hoplimmad, snart dags för vingarna?

Två månader kvar till Open, jag tror du hinner.. :)