08 mars 2009

PRU-blue

Nu har jag målat den med Xtracrylix. Vattenbaserad färg som inte bör spädas för mycket! Den blir lätt rinnig men samtidigt tjock. Fick lite stänk på ytan också. Ska se om jag kan få bort det så att det inte syns innan klarlacken skall på. Färgen ser dock ut att vara korrekt i tonen.


3 kommentarer:

Lasse sa...

Wow vilket tempo du fått igång! Kul att se framstegen och framförallt målningen. Du kör ingen preshading på kärran alls? Vad lägger du på sen för att få den högblank? Själv har jag tappat tempo med Tp-79:an. Nästa möte får jag ta med mig nåt annat som ligger närmare till hands att bli färdigt! Du tar väl med S31:an och något pris förhoppningsvis!

Niklas sa...

Tycker, precis som Lasse, att det är riktigt kul att se hur detta bygge tar form! Jag tror du hinner klart till Open, och gör du inte det så finns det alltid ett Open nästa år igen.. ;)

Bra jobbat so far! :)

Mathias Andersson sa...

Ingen pre-shading! Jag valde faktiskt bort det denna gång. Jag tror den kommer se mer riktig ut utan det. Jag kommer dock fylla i panellinjerna.

Jag testade Gunze klarlack för första gången i gårkväll. Tyvärr hade jag nog lite högt tryck så det blev lite prickar. Gick på med Micro mesh och fick det lite bättre. Jag tror det blir dekalering nu nån kväll här.

Jag kommer hinna till Open men jag tror den inte kommer ta nåt pris. För mycket fel på ytan.