09 november 2009

F-105G vapenlast

Då har jag bestämt vilken vapenlast min Thunderchief skall ha. Enligt byggbeskrivningen, se ovan, fanns det två alternativ, men efter att ha forskat på internet så har jag hittat vad den vanligaste lasten var på ett uppdrag med en F-105G.
1 bränsledunk mitt under kärran. 2 stycken AGM-45 Shrike (en på vardera ytterbalk), 1 AGM-78 Standard på en av de inre balkarna samt en till bränsledunk på motstående sida för att balansera upp. De ville ha med så mycket bränsle som möjligt eftersom ett Wild Weasel-uppdrag ofta innebar att de kom först in på stridsarenan och lämnade sist. Läste att AGM-78 Standardroboten var en robot som var betydligt bättre än Shrike som var lite opålitlig. Tydligen kunde besättningen avfyra en "Standard" i en annan riktning än mot den fientliga luftvärnsradarn för att de inte skulle bli rädda och stänga av radarn. Efter en inprogramerad tid vände roboten dock mot sitt mål och förintade det. :)
Forts. följer...

1 kommentar:

Lasse sa...

Intressant lastalternativ... Kul med lite vapenlära samtidigt som vi bygger. Har du bra bilder för vädringen också? Vi får försöka få med fler på vår lilla SIG till tävlingarna framöver. Kommer inte ihåg till vilken tävling som modellerna ska vara klara...?!