06 december 2009

SR-71 närmar sig målet...

Denna helgen har jag fått mycket tid till målning! Nu har panellinjerna fått sig en behanling med Tamiyas Hull red. Känns jäkligt skönt när man hittar ett bra blandningsförhållande direkt.


Därefter blev det flera tunna lager med svart över hela modellen. Fick måla-blanda färg-måla-blanda färg-måla-blanda färg-måla.... Det tog ett tag innan jag var nöjd med "täcklagret". Körde med 0,15 nålen för att lättare reglera hur mycket färg jag skulle få på ytan. Tunn färg och ganska högt tryck på lite längre avstånd än normalt gjorde susen. Blev ganska nöjd.


Efter detta har jag lagt på Gunzes klarlack. Det blev lite prickigt tyvärr. Får gå lös med micro meshen. Jag har gått över från Humbrols klarlack till Gunze men jag har inte blivit kompis med den ännu. Blir alltid lite prickigt tycker jag oavsett hur jag reglerar trycket. Har ni några tips om blandningsförhållande på den med T-röd?
Nu väntar dekalerna. Forts. följer...

3 kommentarer:

Lasse sa...

Den ser ju alldeles superläcker ut!! Blev riktigt bra med de rödbruna "preshade-linjerna". Den ser väderbiten ut och de ska de göra tycker jag. Man ser ju sällan fabriksnya kärror. Jag använder Gunzes egna förtunning till mina Gunzefärger. Hinner du klart till i morgon kväll?

Niklas sa...

Detta blir riktigt bra, Mathias!
Tycker du lyckas få fram riktigt bra liv i modellen med den här målningstekniken. Blir hur bra som helst!

Can't wait to see it live.. :)

Mathias Andersson sa...

Jag kommer inte hinna få den klar till byggmötet tyvärr. Nu när jag klarlackat den så försvann preshadingen en del. Hoppas den syns mer igen efter mattlackningen. Upplevde ju detta med min Tornado också att nyanser försvinner vid klarlackningen. Inte bra.