08 mars 2010

F-105G Klar!


Då var den äntligen klar! Här kommer en hel hög med bilder i olika ljussättningar. Jag är faktiskt riktigt nöjd över denna modell. Givetvis finns det små brister som man kunnat gjort bättre, men enligt min egen uppfattning är detta ett av mina bästa byggen, om inte det bästa.
När jag maskerade av huvarna upptäckte jag en liten vit smutspartikel som satt sig på insidan av bakre huven!!! Aaarghh! Hur skulle jag få bort den? Efter att gått lös på modellen med hårda knäpp med fingrarna på ovansidan huven så lossnade det till slut och föll ned i sittbrunnen. Där ser man det inte som tur är! Hade varit jobbigt om jag hade behövt öppna huvarna.


Nu bär det av till Open i Sthlm! Ska se om jag hinner få ihop en basplatta, men jag tror inte det tyvärr. Kom gärna med kommentarer om det är något jag borde göra mer på modellen. Tänkte på vädring eller liknande.

Nu väntar Catalinan på mig! :)

2 kommentarer:

Lasse sa...

Den är grymt läcker som modell och du har verkligen lyckats med att få preshaden att lysa igenom. Bra val av vapenalternativ...jag kollade lite i boken som du fick låna och du har gjort en snygg "Wild Weasel" :-)

På bild nummer 1 och 5 ser modellen ut att blänka väldigt mycket...jag vet inte om det har med ljussättningen att göra.

Idag på ARC-Air var det med en likadan Trumpeter...han valt annorlunda på en del luckor och utblås bla.

Bra jobbat Mathias!

Mathias Andersson sa...

Jag kollade faktiskt på Arc-air och såg den modellen. Enligt min åsikt har han använt lite för mörka färger, speciellt på undersidan, men det kan ju vara ljuset där med. Jag tycker han valt en konstig konfiguration på ejektorplåtarna. Har inte sett någon bild tror jag där det ser ut så där. Bild 1 och 5 använde jag blixt på för nära samt automatiska nivåer i adobe photoshop. Håller med om att den ser för blank ut där. Jag har valt att inte ha en jättematt yta utan lite sidenmatt bara för att få en lite mer verklighetskänsla på "plåten". Min fotografering är inte den bästa utan du får bedöma den på Open i riktigt ljus! :)