15 mars 2010

IPMS Open 2010 - Ett fint och ett surt pris!

Då så var årets IPMS Open avklarat. Av de tre modellerna jag hade med mig så fick jag ett hedersomnämnande för min F-105. IPMS Open är alltid en mycket trevlig tillställning! I år tyckte jag dock att flygklasserna inte hade så många utställda så som det brukar vara. Lite glest i leden. Lite nya inköp blev det också givetvis. Köpte en F-4 Phantom som skall bli en US Air Force kärra från Vietnamkriget i SEA-kamouflage. Nu har jag fyra Phantoms på g! Sen blev det lite Alclad-nyanser till Catalinan, en tejprulle och lite klarlack.

Ja ni ser själva vad det sura priset var! Ordningsmakten i Norrköping tyckte att jag störde ordningen! Konstaplarna stod och mätte med laser på en 90-väg och de tyckte jag körde i 109km/h. Tyvärr hann jag inte se dem! Hade precis kört om en buss och hade inte hunnit få ner hastigheten tillräckligt. Så de skickade en radiobil efter mig. Försökte skaka av mig den men det gick inte! :) De hade till och med kalibreringsprotokollet i ordning när jag ville se det! De verkar vara nogranna de där! De tyckte jag var trevlig mot dem i alla fall. Vad det nu är värt! Jag säger bara att Forden är lite hetsig! Lätt hänt att den vill rusa iväg om man inte håller den i tyglarna! :) Första gången jag åkt fast i en hastighetskontroll. En gång efter drygt 16 års bilkörning är väl ganska ok.

Sen fick jag givetvis en lastförskjutning också! Det där jäkla pitotröret!!!! SR-71:an ville visa att den var större än F-105:an. Nu ska det lagas och jag tror jag ska matta ner min F-105 lite mer.
Forts. följer...

3 kommentarer:

Lasse sa...

Bra jobbat med F-105'an och med Forden (att den rackarn går så fort) :-)

Trist med böter men du fick behålla lappen i alla fall!

Vi har nog alla tre lärt oss ett och annat på tävlingen. Och om vi hjälps åt inför nästa tävling så blir vi bättre även om vi då tävlar i samma klasser...

Ska bli kul att se din Catalina så småning om...Alfa sålde den för 189:- och jag var såå nära att köpa den!

Mathias Andersson sa...

Köp den!

Niklas sa...

Jäklar vad surt med böterna! :S Otur med pitotröret på Thud:en också..

Precis som Lasse ser jag också fram emot din Catalina, den lär bli toksnygg!

Det där med att lusgranska våra egna alster nån månad i förväg kan vara klart nyttigt! Om inte annat så lär man sig ju vad domarna tittar på. Ska vi helt klart prova! :)