17 mars 2010

TP-47 Catalina åter i spåret


Då har jag plockat fram Catalinan igen. Dagens projekt gick ut på att fixa ny durk till utrymmet innanför de stora dörrarna. Det är ju en flygbåt så därför antar jag att benämningen var durk. Dessutom har jag också påbörjat att sätta igen hålen på sidan för att sedan kunna skära ut de dörrar som den svenska Catalinan hade. Använde ett papper för att rita upp en mall som jag sen kunde gå efter. Hade funderingar på att skära ut dörrarna först, men jag tror det är bättre på detta sätt för att enklare bibehålla formen på skrovet.


Forts. följer...

4 kommentarer:

Niklas sa...

Jag får nog hålla med dig, ser klart vettigare ut att sätta igen hålen först och sen skära ut för de nya dörrarna, än tvärtom.

Du imponerar med dina konverteringar, precis som på Spit:en i fjol. Nån gång snart ska jag också ta tag i min Viggen... :)

Mathias Andersson sa...

Ja nu får du sätta fart med din Viggen! Snart har du ännu mindre tid att få ihop nåt!
Fick hjälp med klockrena bilder på Sthlms-forumet. De visar exakt hur det ser ut invändigt på Catalinan som finns på Malmen.

Elias sa...

Fränt det blir! Får ta och hålla med Niklas, dina konverteringar är grymma! Stod själv idag och klämde på en Catalinakartong, i valet och kvalet om jag skulle köpa den...

Verkar föresten som jag glömt att säga grattis till dig efter Open.... Bättre sent än aldrig, så grattis! :)

Mathias Andersson sa...

Tackar så mycket!
Catalinabyggsatsen från Academy är att rekomendera. Det verkar vara bra passform på den och det är ju en häftig kärra! Köp! :)