23 april 2010

En färg kvar på SEA-kamouflaget

Då har jag lagt på den ljusbruna samt den ljusare gröna färgen. Blandade i lite vitt mot slutet för att ge lite sliten känsla på färgen. Bomberna hänger på sina lavetter. Hjulen är målade. Däckfärgen blev en mix av svart och ljusbrun. Gummi är ju inte helt svart. Efter den mörkgröna färgen så ska radomen målas i svart och motorutblåsen och bakre partiet ska få en Alcladbehandling. Upptäckte att MER-lavetten som skall sitta mitt under flygplanet inte kan hänga där utan en balk. Denna balk finns inte med i byggsatsen. Enligt beskrivningen skall den sitta direkt mot flygkroppen men det är fel. Får se hur jag löser det.

Forts. följer...

3 kommentarer:

Stefan sa...

Snyggt jobbat.Går ju som tåget.
Du har tunna fina preshade linjer, vad har du för spruta, Evo med 0,15 munstycke ?

Gå till Länken för att se min VMFA-232 Red devils F-4J i 1/72.Samma byggsats som din F-4C.
Minns ej om jag fick tillverka mittbalken som du sa, men jag tror det.
Siffrorna på bakkroppen har jag tryckt själv på skrivaren, samt texten "Head Devil" på ryggåsen.

http://i350.photobucket.com/albums/q432/see_089/Modeller%20see/Bild056.jpg

http://i350.photobucket.com/albums/q432/see_089/Modeller%20see/Bild067.jpg

/Stefan

Niklas sa...

Det där ser onekligen väldigt nice ut! Hoppas du lyckas med dekalerna sen också. Kul med en kärra med mycket last också, det ska nästan vara så på en Phantom! :)

Mathias Andersson sa...

Japp! Kör med Evo Silverline 0,15. Fungerar bra tycker jag. Råkade böja nålen lite längst fram men lyckades räta upp den innan målning. Din F-4 kommer bli riktigt grym när du lastar på alla bomberna! Har du bestämt vilken typ av bomber det blir? Har du gjort dekalerna med bläckstråle- eller laserskrivare? De ser riktigt bra ut! Som Knutte sa, det ska vara mycket last på en Phantom.