14 april 2010

F-4C vapenlast

Detta är den last min F-4C kommer bära. Eventuellt tillkommer 4 st AIM-7 Sparrow som den normalt bär med sig till. Kan ni verifiera att det ser ut som att det hänger en sparrow även längre bak i bilden på kärran. Funderade på om de verkligen kunde bära med sig alla 4 Sparrows med denna bomblast. Har en bild på en F-4 hängd med detta lastalternativ med en skillnad och det är tändspröten på Mk82:orna. Länk till bilden: http://www.8tfw.com/images/m117mk82.jpg
Observera att det endast hänger 5st Mk117 på en MER. Max 5 st Mk117 under en F-4 var godkänt. Normalt kan man ju hänga 6st bomber på en MER så som Mk82, men Mk117 är lite tyngre och min gissning är att balken inte klarar mer.

Forts. följer...

3 kommentarer:

Niklas sa...

Kan inte avgöra på den bilden om det hänger AIM-7:or även bak, men klart du ska ha det hängt! Ska du inte ha några Sidewinders också? :)

Ses på lördag! Eller? :)

Stefan sa...

Kan inte se riktigt, men ja tycker att du ska ha dem på, dvs 4 st AIM-7.
Jag har byggt en 1/72 Marines F-4J med 3 st MER + 2 st TER, men utan bomber, men nu blir ja sugen all ladda på!
Ska bli roligt att se ditt bygge bli klart!
Glöm inte catalinan...
/Stefan

Mathias Andersson sa...

Det blir nog 4 st Sparrows men jag ska inte ha några Sidewinders på denna. Det blir en bombkärra i första hand. Mina tre andra Phantoms kommer ha Sidewinders samt olika laster med bomber och akan.

Marines-kärrorna brukar man ju ofta se med mycket beväpning. Det är bara att lasta på som sagt! Coolt med mycket last.

Catalinan ligger i spåret också sakta men säkert.