24 april 2011

Flygplanskyrkogården nästa! :(

Då var det dags! Storstädning i påskhelgen hos morsan. Alla mina gamla modeller har gjort sitt! De har varit lagrade hos morsan fint nedpackade i kartonger, som tagit massor av plats, ända sen jag flyttade hemifrån. Det är alla, med några få undantag, jag byggt sen jag var ca tio år fram till att jag återupptog hobbyn för några år sen. Givetvis sparade jag några av de första jag byggt samt de farsan och brorsan byggde som gjorde att jag blev intresserad av modellbygge. T.ex. en Me 110 i skala 1/72 och en J-28 Vampire 1/72. Nu ligger övriga på skroten om de inte redan brunnit upp! Sorgligt men sant.
De plan som saknas på bilden är: JU-87 Stuka 1/24, TP-84 Hercules 1/48, C-160 Transall 1/72 och en Victor 1/72. De är redan skrotade innan bilderna togs.

Mina få markmål som jag byggt.

Kamonätet var faktiskt rätt snyggt gjort!
Denna Strv 103 hittade jag hos morsan. Den köpte jag när jag bodde i Östersund. Den är påbörjad i ett lite amatörmässigt sätt men det går nog att fixa. Kanske nån gång kommer jag göra den klar

Nyinköpt från Alfa hobby. Var på besök både i Sundsvall och Göteborg.


Ska försöka komma ihåg och ta med kameran ut i förrådet då jag fortsätter med min F-4 Jolly Roger Phantom. Dekaler har börjat komma på plats.


Forts. följer...

3 kommentarer:

Lasse sa...

Men Mathias...vad gör du!!!!???

Gör det inte ont i byggarsjälen att slänga/begrava alla dessa modeller?

Men jag tror nog att det är lite sentimentalt att skiljas från dina ungdomsbyggen. Men vad gör man - det finns inte plats för allt!?
Du har varit flitig måste jag säga.

Häng på mig när jag bygger min Strv103C så gör vi ett gruppbygge. Jag tror att Rickard och Folke också har vars en S-vagn hemma...

"RIP" alla fina modeller...!

Classe sa...

Ja vad skall man göra med alla gamla modeller man har ju inte plats för allt. Och det roligaste är ju trots allt att bygga dem.

Känns väl bra att du komplimenterat med något nytt att bygga.

Mathias Andersson sa...

Känns faktiskt rätt skönt att de är borta. Jag hade ju aldrig haft de framme igen med tanke på hur de såg ut. De var roliga att bygga och jag har foton kvar på dem när de satt på mina väggar i pojkrummet. Fina minnen men ogörligt att ha de kvar. RIP var bra sagt!