17 juli 2011

A-4C Skyhawk närmar sig klarlack

Nu är det dags för de röda linjerna vid luftintagen. Lite besvärligt att maskera inne i luftintaget! Ejektorn är också kvar att måla innan klarlackning. Vilken beväpning tycker ni den ska ha? Jag kommer hänga en bränsledunk mitt under och sen har jag förberett två stycken TER för vingbalkarna men har inte bestämt vad som ska hänga där.Det blir 408:an! Den hade den coolaste märkningen tyckte jag. En stor röd blixt på vardera sidan flygkroppen och Hacke hackspett, tror jag, på fenan.

Forts. följer...

5 kommentarer:

Rickard sa...

Bra val av målning. Cool med seriefigurer=)
Vad gäller beväpningen har jag inget att tillföra. Jag kallar ändå allt för "bomber" ;)

//R

Niklas sa...

Det där med vapen är alltid lurigt, men jag har själv lite för dålig koll på vad alternativen är för den kärran och den tidsepoken, så jag överlåter det med varm hand till dig! :)

Snyggt blir det i alla fall, och jag håller med Rickard om märkningen! Seriefiguren är ju för övrigt den där "road runner"-fågeln, han som låter "meep meep". Är det samma som Hacke, kanske..?

Mathias Andersson sa...

Ja den hackspetten är det ju! De heter ju Road runners!! Att jag inte kom på det!
Angående beväpning funderar jag på raketer eller bomber. Just nu lutar det åt 6st Mk82 med tändspröt, men jag är inte säker. Kanske 2 stora raketkapslar i stället. Vi får se.

Classe sa...

Måla luftintag är ett pill även när man inte behöver maskera dem. Har inte så mycket att komme med om val av beväpning. Själv är jag för lat så jag brukar aldrig få på någon beväpning även om det gör modellen mycket snyggare.

Niklas sa...

Är det Snurre Sprätt som är den där hackspetten förresten..? Det var nåt som slog mig nu...

Bomber på en A-4 är aldrig fel! Fast det är å andra sidan inte två feta raketkapslar heller.. :P

Jag har bättrat mig vad det gäller beväpning på mina kärror, har fått till det riktigt bra på de senaste. Som Claes säger, modellen blir nästan snyggare med vapen. Det blir mer verkligt, helt enkelt.