17 november 2009

SR-71 Blackbird

Jaha, då har man startat ytterligare ett projekt. Denna gång är det ett mytomspunnet plan nämligen SR-71 Blackbird. Det är några otroliga data på detta flygplan: Max startvikt 86ton! Kunde flyga kontinuerligt i Mach 3,2 och var uppe på höjder som 30000 meter. Otroligt! Sista flygningen var 9 oktober 1999 som NASA genomförde. Detta var ju ett mycket hemligt flygplan. Först 2002 gavs det till känna vart de tre sista planen har sin viloplats. Vem vet! De kanske flög efter 1999?

Byggsatsen är väldigt enkel att bygga. Få delar och hyfsad passform gör det snabbt att få ihop den. Jag tänkte försöka testa lite med målningen och inte bara köra matt svart direkt utan testa om man kan blanda ihop Alclad Jet exhaust med deras svarta primer för att få lite metallaktig yta. Ev. toppa med ett svagt mattsvart lager och därefter klarlack för dekalerna och mattlackning sist. Panellinjer kommer fyllas i med nån vit, beigeaktig torrpastellkrita. Tittar man på närbilder av kärran så är skarvarna i flygplanet åt det vita hållet. Vad tror ni om det? Har ni något tips?

4 kommentarer:

Niklas sa...

Du kan vilja kika lite på den här byggtråden vad gäller målning av din Blackbird.... :)

http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=133912&hl=blackbird

Lasse sa...

Vad kul med en Blackbird...! Jag har en Hasegawa som ligger och väntar bland alla andra modeller. Håller med Niklas om att kolla in byggtråden på arcforums. Lite tidskrävande men det blir snyggt till slut. Lycka till!

Mathias Andersson sa...

Jag får nog försöka på det sättet i stället. Det såg jäkligt bra ut! Jag som tänkte att detta skulle gå rätt snabbt, men men...

Niklas sa...

Tror ju i alla fall inte du kommer ångra dig om du använder hans teknik för att måla kärran. Det ser ju riktigt bra ut..! :)