26 januari 2010

Maskerings-SM

Bruna färgen är pålagd. Blandade även i lite vitt men vet inte om det syns så bra. Blev kanske lite sämre med genomskinligheten fram på sidan av nosen, men jag tror nästan det är bra eftersom panellinjer skall fyllas i samt att det passar bättre in med de gröna färgernas genomskinlighet. Det blir inte så markerat med preshaden på det bruna gentemot de gröna färgerna.

Nu har även jag gått med i maskerings-SM, detta inför påläggningen av den ljusgröna färgen Gunze H303.

Gillar verkligen att måla med dessa matta färger! De är lätta att blanda och får en bra yta. De verkar inte vara lika känsliga för intällning av lufttryck och färgkonsistens så som blanka färger.

Forts. följer...

6 kommentarer:

Lasse sa...

Förstår precis vad du menar med maskerings-SM...jag har hållt på ett tag med både Gannet och 262:an. Jag köpte mer tejp igår i Malmö...får väl bunkra på Open också!

SEA-kamouflaget kommer att bli ursnyggt!

Stefan Eriksson sa...

Det ser bra ut. Fräck kärra tycker jag, glöm inte att hänga mycket last på den, en hel drös Mk82 bomber..
Klar till Open ?

Mathias Andersson sa...

Ja visst ska det bli mycket last! Men eftersom det är en Wild Weasel så kommer det hänga två Shrikes och en Standard. Sen kommer det till två bränsledunkar också!
Ja den ska vara klar till Open. Ska du dit Stefan? Hur går det för dig med byggandet? Det vore kul att få se några modeller från dig där också, så man får se några riktiga proffsbyggen!:) En F-104 kanske?

Niklas sa...

Vad är den där Standard för en som inte är så insatt? Nåt form av robot..?

Ser ju klart läckert ut med kammot där, bra jobbat! Ska du få färgen att se lite väderbiten ut också, tänkte du?

Mathias Andersson sa...

En länk till AGM-78 Standard:
http://www.globalsecurity.org/military/systems/munitions/agm-78.htm

Tanken är att den ska se lite sliten ut, men inte för mycket. Blandade i nån droppe vitt och målade i mitten av fälten, men det syns nog inte så bra. Skulle ha haft lite mer vitt kanske.

Niklas sa...

Se där ja, då vet jag vad en Standard är! :) Tackar!

Jo, min erfarenhet är att man får ta rätt mycket vitt i när man vill bleka, sen väver man samman färgerna genom att ha i nån enstaka droppe ljusbrunt i klarlacken. Det var så jag gjorde på min Corsair II..