30 november 2008

Beställd materiel levererad!

Äntligen har jag fått min leverans från Hannants. Jag gjorde en beställning främst för att få tag på den rätta huven till min Spitfire men det kom även med lite annat smått och gott. T.ex. Xtracolors PRU Blue. Det är den färgen kärran skall målas i. Jag har sedan tidigare den färgen i min ägo, dels Humbrols akrylfärg samt Xtracolors akrylfärg. Tanken är att jag ska prova mig fram vilken av färgsorterna som ger det bästa resultatet.

Den beställda huven ser mycket bra ut! Den är gjord av ett litet företag i Nottingham i Storbritanien som heter Aeroclub. Tanken var att huven skulle vara i öppet läge på kärran men jag blir lite osäker nu när jag måste börja skära i den nya huven. Den får INTE spricka! Så jag får se hur jag gör, om jag fegar och låter huven vara i stängt läge eller karvar och får den i öppet läge. Jag fick tips av Knutte att fylla huven med häftmassa för att lättare kunna bearbeta huven utan att den spricker. Bra tips!

För övrigt har jag gjort nya panellinjer på vingarna. Jag använde två olika panelscribers, dels min egna från Bare metal, samt Tamiyas som jag lånat av Knutte. Jag håller med Knutte om att Tamiyas är bättre. Den är stabilare att jobba med. Jag måste nog köpa en egen sån tror jag.

Vingen börjar att arta sig. Jag gjorde även en snabb test av Tamiyas fine surface primer under ena vingen. Den verkar riktigt bra! Den kommer att användas mer efter att hela vingen är klar. På bilden ser ni också hur jag påbörjat att göra en del detaljer med hjälp av Tamiyas epoxy putty. De måste slipas till efter att de härdat. Ni ser på detaljbilderna hur de ser ut på S31:an som står på flygvapenmuseum.


Hålen för kamerorna får vänta ett tag till. Forts. följer...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser fram emot färgproverna... Min S31:a ligger en bit ner på bygglistan just nu, men vet...jag kanske får "blodad tand" när din 1:48 står klar.
// Lasse

Niklas sa...

Ser bra ut AMA! Kul att nån gör lite framsteg i alla fall, själv har jag något av en byggsvacka, såhär inför jul.. :(

Ett annat tips för huven kan vara modellera. Inte lika kladdigt som häftmassa, så det lär bli lättare att tvätta ren huven från kladd sen.

Följer med spänning!! :)
//Knutte